Search
Close this search box.

ЗА ОБНОВУ ПУТНЕ МРЕЖЕ 500 000 МАРАКА

Начелник општине Фоча Радисав Машић потписао је данас уговоре са извођачима радова којима је повјерен посао на одржавању и асфалтирању градских и приградских саобраћајница на подручју ове локалне заједнице. Ново асфалтно рухо ускоро добија десет улица, док ће 47 локалних путних праваца бити реконструисано, за шта је из буџета општине обезбијеђено око 500 000 марака.

Посао на асфалтирању и санацији фочанских путева добило је пет извођача радова, а рок завршетка је мјесец дана. На одржавању локалних некатегорисаних путева у три лота радиће наизмјенично предузећа „Трандскоп“ Буде Шолаја у садејству са „Илидижапутевима“, „Фалкон доо“ Фоча и предузеће „Србињепутеви“, док је укупан посао на асфалтирању путева припао предузећу ГП „Пут“ Источно Сарајево.

Извођачи су већ сачинили динамичке планове рада. Настојаће испоштовати уговорене рокове и квалитетно извести радове.

Највише посла имаће предузеће ГП „Пут“ Источно Сарајево које је спремно за почетак асфалтирања дионица, међу којима су Улица Војводе Путника, Османа Ђикића, Десанке Максимовић и Мака Диздара, локални пут Болница-Јошаница и други градски и приградски путни правци.

-Ради се о два лота, први се односи на гардске саобраћајнице, други на мјесне заједнице, рок за завршетак радова на првом лоту је 30 дана, а на другом 20. Радиће се санација постојећих коловозних конструкција и изградња нових конструкција на дијеловима гдје су саобраћајнице урађене у нивоу тампона-појаснио је Милош Глоговац, директор овог предузећа.

Укупна вриједност планираних радова, предвиђених Програмом уређења грађевинског замљишта за ову годину, је 500 000 марака, од чега 300 000 за санацију, а 200 000 за асфалтирање путева.

-Договорили смо се да извођачи крену што прије у посао, да се све заврши на вријеме, у предвиђеним роковима, да би грађани Фоче имали завршене, односно обновљене путеве у току љета, што је нама и циљ-рекао је Радисав Машић, начелник општине.

Надзор над обновом путне мреже вршиће Општинско одјељење за урбанизам. Из локалне управе наглашавају да ће улагање у инфраструктуру, као у градском, тако и у сеоском подручју, бити приоритет и у наредном периоду.

 

 

Поделите: