Search
Close this search box.

ЛИР ПРОЈЕКАТ:ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОГРАМУ ЗА РАЗВОЈ ПРЕДУЗЕТНИШТВА И ПОДРШКУ ОСНИВАЊУ ПРЕДУЗЕЋА

Javni poziv za Preduzetnistvo

У оквиру пројекта „Локални интегрисани развој“ (ЛИР), расписан је јавни позив за за учешће у програму за развој предузетништва и подршку оснивању предузећа (Старт-ап).

Пројекат ЛИР је трогодишња иницијатива (2016-2018.), коју примарно финансира Европска унија (ЕУ), а проводи Развојни програм Уједињених нација у Босни и Херцеговини (УНДП БиХ), у сарадњи са Министарством за људска права и избјеглице Босне и Херцеговине, Министарством развоја, предузетништва и обрта Федерације Босне и Херцеговине, Министарством управе и локалне самоуправе Републике Српске и два ентитетска савеза општина и градова. Пројекат се имплементира у 21 партнерској јединици локалне самоуправе у БиХ.

Пројекат ЛИР има за циљ подизање животног стандарда и повећање социјалне кохезије у БиХ путем инклузивног одрживог социоекономског развоја. У оквиру компоненте за економски опоравак, ЛИР пројекат ће директно подржати приватни сектор те потенцијалне инвеститоре како би се повећала цјелокупна економска активност у локалним заједницама, осигурао економски раст кроз продуктивније ланце вриједности, те створила нова радна мјеста и приходи. Такође, пројектом се предвиђа помоћ и за дугорочно незапослене и социјално искључене категорија становништва, а посебно повратнике, интерно и дуготрајно незапослене особе.

На јавни позив за учешће у програму за развој предузетништва и подршку у оснивању предузећа, у оквиру пројекта ЛИР, могу се пријавити заинтересована физичка лица са подручја сљедећих јединица локалне самоуправе: Бања Лука, Бијељина, Челинац, Добој, Домаљевац-Шамац, Фоча, Горажде, Градишка, Коњиц, Маглај, Модрича, Мостар, Нови Град, Оџак, Орашје, Приједор, Сребреник, Шамац, Тузла, Вареш, Жепче и Живинице. Планирани  програм подршке укључује:

1.    Специјалистички вишедневни тренинг (до 40 полазника);
2.    Бесповратну финансијску подршку за реализацију до 5 најбоље оцијењених бизнис планова;
3.    Менторску подршку и праћење током прве године пословања.

Крајњи рок за подношење пријава је петак, 5. мај 2017. године до 17:00 сати.
Пријаве морају бити достављене препорученом поштом, курирском поштом или лично на адресу:
Развојни програм Уједињених нација (УНДП)
Пројекат „Локални интегрисани развој“
УН ХОУСЕ
Змаја од Босне бб
71 000 Сарајево

Све пријаве које се достављају по основу овог јавног позива морају бити предане у затвореној коверти насловљене на Пројекат „Локални интегрисани развој“ (ЛИР)  – Јавни позив за за учешће у програму за развој предузетништва и подршку оснивању предузећа (Старт-уп).

Сва додатна питања у вези овог позива се могу доставити путем електронске поште, најкасније у року од 7 дана прије истека рока за подношење пријава, са јасно назначеним именом позива у предмету поруке и то на сљедећу е-маил адресу:registry.ba@undp.org.

 

Поделите: