MAŠIĆ: POČETAK GRADNJE NOVOG OBDANIŠTA NA PROLJEĆE NAREDNE GODINE

Izrada projekta novog objekta Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“ u Foči privodi se kraju, dok se početak gradnje očekuje na proljeće naredne godine, najavio je načelnik opštine Foča, Radisav Mašić, koji je danas tradicionalno posjetio mališane ove ustanove povodom Nedelje djeteta i uručio im prigodne poklone.

-U toku je izrada projekta novog objekta, što bi trebalo da bude uskoro, kako bismo na jednoj od narednih sjednica SO Foča izašli sa prijedlogom projekta gradnje i načinom finansiranja. Želja nam je da u ovom periodu završimo sve te obaveze, kako bismo sa početkom nove građevinske sezone krenuli sa izgradnjom novog obdaništa- rekao je Mašić i dodao da svojom posjetom vrtiću skreće pažnju javnosti  na potrebu stalne brige o djeci i mladim naraštajima.

Postojeća zgrada obdaništa stara je više od pet decenija. Zbog sve većeg interesovanja roditelja za boravak mališana u ovoj ustanovi, prostora je sve manje. Novoizgrađeni objekat bio bi kapaciteta oko 250 mjesta, čime bi konačno bio riješen ovaj dugogodišnji problem. Podršku izgradnji ranije je najavio i predsjednik RS, Milorad Dodik.

-U Dječijem vrtiću trenutno boravi 160 mališana raspoređenih u sedam vaspitnih grupa. Lista čekanja popela se na 110 i nama je zaista proširenje kapaciteta prioritet i prosto gorući problem-rekla je Slađana Vladičić, direktorica Vrtića.

Pod sloganom „Dječiji svijet-moj svijet“, mališani Vrtića tokom cijele sedmice kroz igru, pjesmu, edukativne i zabavne sadržaje skreću pažnju na osnovna prava najmlađih, ali i ukazuju da je dijete važno svaki dan u godini.  Podsjećaju i na važnu ulogu porodice u ukupnom razvoju djeteta.

happy wheels