Search
Close this search box.

НИЧЕ НОВА ЗГРАДА ВРТИЋА ЗА ФОЧАНСКЕ МАЛИШАНЕ

Нова зграда Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ у насељу Доње Поље капацитета 200 мјеста, чија је пројектована вриједност 2,5 милиона марака, требало би да буде завршена за осам мјесеци. Уговор са извођачем радова фочанским предузећем „Конструктор“ потписао је данас начелник општине Радисав Машић. Камен темељац нове дјечије друге куће биће постављен данас, а након тога извођач радова уводи се у посао.

Постојећа зграда обданишта стара је више од пет деценија и неусловна за боравак малишана. Због све већег интересовања родитеља за боравак њихове дјеце у овој установи, простора је све мање, а листа чекања све дужа. Изградњом новог вртића овај дугогодишњи проблем коначено ће бити ријешен, а фочански малишани добиће модерну зграду, са свом пратећом инфраструктуром, рађену по европским стандардима.

-Ми сада имамо 170 малишана који бораве у вртићу, а листа чекања премашила је стотину, смјештајни капацитет је горући проблем Коначно ће сви малишани бити под једним кровом, чека нас репрезентативан објекат који ће бити један од најсавременијих у региону. Треба имати у виду чињеницу да је на подручју Фоче око 650 дјеце узраста од годину до шест година који су потенцијални корисници вртића, а новим објектом ријешићемо садашње потребе-задовољна је Слађана Владичић, директорица вртића.

Дјеца су приоритет и за локалну управу, која је за нову зграду вртића обезбиједила 2,5 милиона марака.

-Биће то савремени објекат за наших 200 малишана, а ми заиста имамо потребу за новим вртићем, јер имамо све више дјеце. Рок изградње је осам мјесеци, вриједност је око 2,5 милиона, а средства су путем кредита обезбијеђена. Очекујемо и помоћ Владе РС у опремању и увјерени смо да неће изостати-рекао је Радисав Машић, начелник општине Фоча.

Извођач радова , предузеће “Конструктор” обећава да ће све бити завршено у предвиђеном року.

-Правимо објекат на двије етаже, приземље плус спрат, габарита 33 са 37 метара, корисне површине цирка 1 900 метара, а понуђена цијена, 1 000 марака по квадратном метру је допринос и са наше стране овом веома важном објекту за Фочу-рекао је Новица Ивановић, директор предузећа “Конструктор”.

За изградњу новог вртића, насушне потребе фочанских малишана, помоћ од 100.000 КМ стигла је раније и од предсједника Републике Српске, Милорада Додика, који ће свечано положити камен темељац за овај капитални објекат.

 

Поделите: