Search
Close this search box.

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА ПОСАО 30 СЕЗОНСКИХ РАДНИКА

Општина Фоча и ове године проводи пројекат „Уредимо Фочу“, у оквиру којег је на период од четири мјесеца запослено 30 радника из социјланих категорија, а који су на евиденцији Завода за запошљавање. Начелник општине Фоча Радисав Машић потписао је уговоре са радницима који ће обављати сезонски посао уређења зелених површина, паркова и корита ријека.

Миломиру Симовићу, који је годинама без посла, четверомјесечни ангажман добро ће доћи.

-Радио сам у Маглићу и од његовог затварања сам без посла. Добио сам овај посао и задовољан сам, за сада добро радимо и надамо се да ћемо оправдати повјерење-каже Симовић.

Посао је пријеко потребан и Велинки Кошир:

Дуго година сам без посла. Ово ми много значи, посебно јер имам дијете са потешкоћама у развоју. Посао није пуно тежак, требамо да се ангажује и урадимо шта је предвиђено како би нам град био љепши-рекла је Кошир.

Средства за овај пројекат обезбјеђује Европска унија, а реализују се посредством УНДП-а. Вриједност пројекта је око 72.000 марака, од чега локална заједница учествује са 22.000 марака.

-За вријеме трајања посла, радници ће имати редовну плату, плаћене доприносе и здравствено осигурање. Сврха овог посла је да уредимо и одржавамо зелене површине у граду, те да уредимо обале ријека Дрине и Ћехотине-рекао је Радисав Машић, начелник општине Фоча.

 

Поделите: