POČINJE REKONSTRUKCIJA SPORTSKE SALE “PARTIZAN” U FOČI

Uvođenjem izvođača radova u posao u Foči je danas ozvaničen početak rekonstrukcije Sportske sale “Partizan” koju zajedno finansiraju opština Foča i UNDP. Ova investicija vrijedna oko 180 000 maraka dio je projekta „Lokalni integrisani razvoj“ koji realizuje UNDP, a finansira Evropska unija.

Postojećih 400 metara kvadratnih koliko iznosi površina sale „Partizan“ u potpunosti će biti renovirano, a biće nadograđeno i novih 300 metara kvadratnih prostora.

Objekat koji je decenijama propadao i u koji nije ulagano, služio je za sportske aktivnosti mladih stonotenisera i ljubitelja borilačkih sportova.

Vijest o rekonstrukciji sale obradovala je sportiste i trenere, jer su godinama muku mučili u neuslovinim prostorijama koje nisu ni zagrijavane. Među njima i Nada Marković, istaknuta fočanska stonoteniserka i trener STK „Perućica“.

-Uslovi su bili jako loši, mi smo se svi trudili da i pored toga postižemo dobre rezultate. Kada sve bude završeno , ovaj objekat će još više da oživi, biće i veći broj sportista, konačno će se stvoriti pravi uslovi za treniranje i još bolje rezultate i u svakom slučaju ova investicija je pravi pogodak da se osvijetli ovaj objekat na svaki mogući način-kazala je Markovićeva.

Ukoliko vremenske prilike budu išle na ruku izvođačima radova, Fočaci bi za dva mjeseca trebalo da dobiju potpuno novu salu. Izvođač radova, preduzeće „Konstruktor“, spremni za posao.

-Na objektu je predviđena kompletna rekonstrukcija od temelje do krova, što podrazumijeva zamjenu krova, izradu nove armirane betonske ploče, sanaciju podova, mokrih čvorova, svlačionica, vanjske i unutrašnje stolarije-naveo je rukovodilac preduzeća “Konstruktor”, Boško Ivanović.

Učešće EU u ovom projektu posredstvom UNDP-a je oko 118 000, dok je učešće opštine 30 odsto, odnosno 56 000 maraka. U opštini ističu da je ovo najveća investicija uložena u ovaj objekat u proteklih pedeset godina.

-Ovo je za nas veliki projekat jer je ovo stara azgrada koja je davno rađena i u kojoj je sporiotistima bilo jako teško da treniraju, a o uslovima da ne govorimo. Sve ovo ovdje biće renovirano i služiće za dvoranske male sportove, a biće prostora i za gimnastiku i druge vrste sporta koje planiramo u narednom periodu uvesti. I sve to uz saradnju i podršku projekta UNDP-a-rekao je načelnik opštine, Radisav Mašić.

Po završetku radova salu će nastaviti da koriste sportisti, dok bi novih nadograđenih 300 metara kvadratnih na korištenje trebalo da dobije KUD “Foča”.

happy wheels