Search
Close this search box.

ПОЧИЊЕ РЕКОНСТРУКЦИЈА СПОРТСКЕ САЛЕ “ПАРТИЗАН” У ФОЧИ

Увођењем извођача радова у посао у Фочи је данас озваничен почетак реконструкције Спортске сале “Партизан” коју заједно финансирају општина Фоча и УНДП. Ова инвестиција вриједна око 180 000 марака дио је пројекта „Локални интегрисани развој“ који реализује УНДП, а финансира Европска унија.

Постојећих 400 метара квадратних колико износи површина сале „Партизан“ у потпуности ће бити реновирано, а биће надограђено и нових 300 метара квадратних простора.

Објекат који је деценијама пропадао и у који није улагано, служио је за спортске активности младих стонотенисера и љубитеља борилачких спортова.

Вијест о реконструкцији сале обрадовала је спортисте и тренере, јер су годинама муку мучили у неусловиним просторијама које нису ни загријаване. Међу њима и Нада Марковић, истакнута фочанска стонотенисерка и тренер СТК „Перућица“.

-Услови су били јако лоши, ми смо се сви трудили да и поред тога постижемо добре резултате. Када све буде завршено , овај објекат ће још више да оживи, биће и већи број спортиста, коначно ће се створити прави услови за тренирање и још боље резултате и у сваком случају ова инвестиција је прави погодак да се освијетли овај објекат на сваки могући начин-казала је Марковићева.

Уколико временске прилике буду ишле на руку извођачима радова, Фочаци би за два мјесеца требало да добију потпуно нову салу. Извођач радова, предузеће „Конструктор“, спремни за посао.

-На објекту је предвиђена комплетна реконструкција од темеље до крова, што подразумијева замјену крова, израду нове армиране бетонске плоче, санацију подова, мокрих чворова, свлачионица, вањске и унутрашње столарије-навео је руководилац предузећа “Конструктор”, Бошко Ивановић.

Учешће ЕУ у овом пројекту посредством УНДП-а је око 118 000, док је учешће општине 30 одсто, односно 56 000 марака. У општини истичу да је ово највећа инвестиција уложена у овај објекат у протеклих педесет година.

-Ово је за нас велики пројекат јер је ово стара азграда која је давно рађена и у којој је спориотистима било јако тешко да тренирају, а о условима да не говоримо. Све ово овдје биће реновирано и служиће за дворанске мале спортове, а биће простора и за гимнастику и друге врсте спорта које планирамо у наредном периоду увести. И све то уз сарадњу и подршку пројекта УНДП-а-рекао је начелник општине, Радисав Машић.

По завршетку радова салу ће наставити да користе спортисти, док би нових надограђених 300 метара квадратних на кориштење требало да добије КУД “Фоча”.

Поделите: