POŠTOVATI PROPISANO RADNO VRIJEME U UGOSTITELJSKIM OBJEKTIMA

 

Predstavnici lokalne vlasti razgovarali su sa vlasnicima ugostiteljskih objekata iz užeg gradskog jezgra o poštovanju odluke o radnom vremenu u lokalima, glasnoći muzike i bezbjednosnim pitanjima.

Zaključeno je da se propisana odluka o radnom vremenu da kafići tokom zimskog perioda rade najkasnije do 22 časa, a u ljetnjem do 23 časa, mora poštovati, uz pojačan nadzor policijskih i inspekcijskih organa.

Što veće poštovanje propisanih mjera, to manje pritužbi od građana, a bolja bezbjednost, smatraju u opštini Foča.

-Želja nam je da ovu oblast uredimo u skladu sa odlukama koje imamo i da u susret ljetnoj sezoni kada se radno vrijeme produžava i kada ugostitelji izlaze u bašte, kada se povećava i buka, probamo to da uredimo na onaj način da bude u interesu svih nas, svih građana i bez pritužbi-rekao je Radisav Mašić, načelnik opštine Foča.

Istakao je da su svi ugostitelji na sastanku izrazili želju da poštuju odluke.

-Evidentno je da svi oni rade i žele da rade, iskazali su želju da bude reda i da , kao i do sada, nemamo incidenata koje bi morali da sankcionišemo na neki način-rekao je Mašić.

Naglasio je da je Foča grad mladosti i studentski grad, te da u tom smislu ima specifičan društveni život.

-I društveni život, ali i život u kafićima je drugačiji nego u drugim gradovima ove regije, i zbog toga je specifičnost da u tom pogledu uradimo mnogo više nego drugi-kazao je Mašić.

Sastanku su, osim ugostitelja, prisustvovali predstavnici Stanice javne bezbjednosti, Odjeljenja za inspekcije i Komunalne policije.

happy wheels