PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVE NA PROJEKAT “ZAJEDNO DO POSLA”

Rok za prijave na projekat „Zajedno do posla“ koji podrazumijeva četvoromjesečno zaposlenje trideset lica sa područja opštine Foča produžen je do 24. marta.

Projekat sprovodi opština Foča u okviru programa „Lokalni integrisani razvoj“ koji finansira Evropska unija, a realizuje UNDP u saradnji sa državnim i entitetskim ministarstvima.

Cilj je zapošljavanje  osoba na poslovima uređenja obala rijeka Drina i Ćehotina u gradskoj zoni i drugih zelenih površina u gradu i prigradskim naseljima, kao i uređenje cvijetnih površina, uređenje fontana, terasa i drugih površina.

-Vremenski okvir trajanja projektne podrške odabranim korisnicima je u periodu od aprila do septembra 2017. godine, a pravo učešća imaju sva fizička lica koja ispunjavaju opšte i dodatne kriterijume sa područja opštine Foča.

Obrazac i prijava za projekat “Zajedno do posla” može se preuzeti u šalter sali opštine svakim radnim danom.

Program „Lokalni integrisani razvoj“ ima za cilj zapošljavanje socijalno ugroženih i dugotrajno nezaposlenih osoba, kao i ekonomsko osnaživanje domaćinstava u BiH, a opština Foča jedna je od pet lokalnih zajednica čiji je projekat odabran na javnom pozivu UNDP-a, a koji će biti podržan u ovoj godini.

Ukupna vrijednost odabranih pet projekata iznosi 380 000 KM, od čega Evropska unija finansira 250 000 KM, a jedinice lokalne samouprave 130 000 KM.

happy wheels