Search
Close this search box.

РИЈЕКА И ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ОДЛУЧУЈУ ПОБЈЕДНИКА ФУДБАЛ ФРЕНДСА

Омладинци „Ријеке“ и „Црвене звезде“ играће вечерас на Градском стадиону у Фочи у финалу 14. Међународног омладинског турнира „Фудбал френдс“.

До трећег узастопног финала и прилике да освоје трећу титулу, Ријечани су стигли побједом против „Марибора“ резултатом 3:1, док је „Звезда“ са минималних 1:0 у полуфиналу савладала домаћу „Сутјеску“.

„Ријека“ је још једном показала одличну игру, а до тријумфа је стигла са два гола Филипа Зрилића и једним Јасмина Омеровића, док је једини гол за „Марибор“ постигао Рене Рантуша.

Тренер „Ријеке“ Мијо Дадић истакао је да је атмосфера на турниру изузетна и да имају велики мотив да одбране титулу.

„За будућност наших играча овај турнир много значи, јер су све екипе врхунске и сви се много труде. У финалу, нека побиједи бољи“, рекао је Дадић.

„Црвену звезду“ је до репризе прошлогодишњег финала са „Ријеком“ довео Мило Ђурковић, који је постигао једини погодак у сусрету са жилавим домаћином, који је против фаворизованог противника приказао одличну игру.

Тренер „Црвене звезде“ Дејан Симић рекао је да је „Ријека“ сјајна екипа и да се нада да ће публика уживати у финалном мечу.

И „Звезда“ ће у случају да тријумфује стићи до треће титуле пријатељства.

Београдски црвено-бијели у Фочи су били најбољи на првом и седмом турниру 2005. и 2011. године.

Утакмица за треће мјесто између „Сутјеске“ и „Марибора“ игра се у 17,30, а велико финале између „Ријеке“ и „Црвене звезде“ у 20,00 часова.

 

Резултати разигравања од 5. до 8. мјеста:

Будућност-Вардар 7:1,

Жељезничар-Тјенцин 2:1.

Меч за седмо мјесто: Вардар-Тјенцин 6:1.

У сусрету за пето мјесто играју Будућност-Жељезничар.

 

Поделите: