SALKIĆ POSJETIO FOČU: POMOĆ INFRASTRUKTURI I ODRŽIVOM POVRATKU

O infrastrukturnim projektima, održivom povratku i privrednom razvoju na područje Foče razgovarali su danas potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić, predsjednik SO Foča Izet Spahić i zamjenik načelnika opštine Foča, Zoran Elez. Istaknuto je da je Foča jedna od opština koja se može pohvaliti brojnim projektima putem kojih se obezbijeđuju kvalitetniji životni uslovi kako povratnika, tako i svih građana.

Salkić je istakao da su međuljudski odnosi u opštini Foča na izuzetno visokom nivou, te da nacionalne netrpeljivosti nema. Obećao je pomoć infrastrukturnim projektima i povratničkim kategorijama.

-Raduje me da sam se upoznao o značajnim infrastrukturnim projektima koji su u fazi realizacije na području Foče, da, kada je u pitanju povratnička populacija, Bošnjaci na ovom prostoru imaju potpunu podršku da se razvijaju i da organizuju svoj život i sigurno da ću učiniti koliko budem u mogućnosti preko nadležnih ministarstava i organizacija da se putem određenih projekata pomogne još više-rekao je Salkić.

Podrška neće izostati ni kada je u pitanju poboljšanje putne komunikacije i elektrifikacija povratničkih područja.

-Dobili smo podršku od potpredsjednika RS za projekat izgradnje mosta na rijeci Ćehotini u mjestu Vikoč, kojim bi naši građani z MZ Čelebići za 14 kilometara skratili dolazak do grada, a povratnici u Vikoču bi dobili priliku da do svojih imanja dođu i sa druge strane Čehotine. Drugi projekat je renoviranje objekta u naselju Donje Polje, koji je u vlasništvu Islamske zajednice, a koji bi služio za  podršku i pomoć povratnicima, odnosno za servisiranje njihove problematike i potreba, kako bi ih naši službenici u opštini brže i efikasnije rješavali-rekao je Izet Spahić, predsjednik SO Foča.

Na sastanku je bilo riječi o i zajedničkom radu na privlačenju investitora, iskorištavanju turističkih potencijala i otvaranju proizvodnih pogona na području opštine.

 

happy wheels