SVJETSKI DAN POŠTE OBILJEŽEN U FOČI: POŠTE SRPSKE NE ZAOSTAJU ZA EVROPSKIM STANDARDIMA

Defileom poštanskih radnika gradskim ulicama, predstavljanjem vozila i opreme preduzeća Pošte Srpske, te uručivanjem nagrada najboljim radnicima za ovu godinu u Foči je obilježen Svjetski dan pošte.

Među nagrađenim radnciima i Tatomir Gvozdenović iz Bratunca koji već  jedanaest godina radi kao poštar u Pomoćnoj pošti 75 422 Kravice. Za svoj poziv kaže da je jedan od ljepših, ali i izazovnih.

-Iako nove tehnologije dolaze, posla imamo i opstajemo što je najvažnije. Nagrada će mi značiti mnogo, biti podstrek za moj dalji rad, mi poštari u Kravici smo uspjeli da obnovimo i povratimo poštu, bila je uništena u ratu, a danas i prihodujemo i imamo nove zaposlene-rekao je Gvozdenović.

Pošte Srpske pretrpjele su turbulentna vremena i procese, ali su uspjele da se prilagode novim tehnologijama i da uspješno posluju i rade, rekla je Jasminka Krivokuća, direktorica preduzeća Pošte Srpske.

-Pratimo taj novi trend informacionih tehnologija kao što je sva elektronska dostava, kupovina putem interneta,  elektronsko slanje novca, brza pošta. Razvili smo sve te usluge, jer samo na taj način može da se opstane, i mi vidimo u svemu tome svoju budućnost i pozitivno i poslujemo-rekla je Krivokuća.

Dijana Obradović, pomoćnik ministra saobraćaja i veza RS istakla je da Vlada RS podržava rad preduzeća Pošte Srpske, koje svakodnevno usavršava i redizajnira usluge na korist stanovništva.

-Pošte Srpske jako puno ulažu u formiranje novih usluga i za to trebaju postojati i investicije i razvijen informaciono-komunikacioni sistem, koje ovo preduzeće posjeduje. U dobroj mjeri su na tržištu kada je u pitanju onlajn sistem i mi jako puno polažemo praćenju tog rada kako bi se dobio određen stepen kvaliteta i sigurnosti koji se traži od jednog ovakvog sistema-rekla je Obradovićeva.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić napomenuo je da „Pošte Srpske“ uspijevaju da obaveze prema građanima ispunjavaju blagovremeno i izrazio očekivanje da će ovo preduzeće, uprkos razvoju savremenih tehnologija, ostati institucija bez koje se ne može i na koju se svi građani mogu osloniti.

Pošte Srpske dnevno prevozeći pošiljke vozilima pređu oko 8 000 kilometara, mopedima i biciklima više od 1 500, dok poštari dnevno pređu i više od 15 kilometara dostavljajući pošiljke. U ovom preduzeću trenutno radi 2 289 radnika.

happy wheels