U FOČI OBILJEŽEN SVJETSKI DAN PORODICE

 

Neobičnim takmičarskim igrama u kojima su učestvovali mališani sa roditeljima i vaspitači Dječijeg vrtića “Čika Jova Zmaj” na pomoćnom stadionu FK “Sutjeska” u Foči je obilježen Svjetski dan porodice 15.maj.

Na zanimljiv način učesnici su ukazali na prave vrijednosti društva, važnost porodice, ali i na to šta je sve djeci potrebno da bi rasli u zdravoj sredini.

DAN PORODICE 3

Direktor vrtića Slađana Vladičić navela je da na ovaj način žele da promovišu prave porodične vrijednosti.

-Želimo da u ovom vremenu kada su narušene porodične vrijednosti pokažemo da se nedjelja može vratiti u naše domove, da se zajedno družimo i zabavljamo-rekla je Vladičićeva.

Manifestaciju je podržalo i Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS.

-Svima je nama stalo u Republici Srpskoj da nam porodica bude zdrava, da bude brojnija, cilj i savjet nam je da porodice bar imaju troje djece i na tome svi treba da radimo i težimo da budemo brojniji i okupljeniji-rekla je Jasmina Davidović, resorni ministar.

DAN PORODICE 1

Davidovićeva je navela opštinu Foča kao primjer lokalne zajednice u Srpskoj koja provodi kvalitetne mjere populacione politike , ali i važne projekte koji poboljšavaju uslove za kvalitetno predškolsko obrazovanje.

-Jako mi je drago da će se baš ovdje u blizini graditi novi vrtić i da će mališani dobiti odlične uslove i svoju novu drugu kuću-rekla je Davidovićeva.

Novi vrtić zajedničkim sredstvima gradiće opština Foča u saradnji sa kabinetom Predsjednika RS. Osim ovog projekta čija se realizacija očekuje uskoro, opština Foča nastoji da na različite načine podstiče natalitet.

-Mi svako novorođeno dijete u porodici u kojoj niko ne radi pomažemo sa 1.000 KM, a isti iznos je namijenjen i svakom trećem djetetu u porodici. Podstičemo i vantjelesnu oplodnju, tako što finansiramo svaku treću proceduru i na sreću već imamo rođenih beba-rekao je Radisav Mašić, načelnik opštine Foča.

happy wheels