FEDERALNO MINISTARSTVO ZA IZBJEGLE I RASELJENE POMAŽE REKONSTRUKCIJU PUTEVA U FOČI

Federalni ministar raseljenih lica i izbjeglica Edin Ramić i načelnik opštine Foča Radisav Mašić potpisali su danas u Foči sporazum o uređenju lokalnih i nekategorisanih puteva na području ove lokalne zajednice čija je vrijednost 300 000 maraka. Sporazumom je predviđeno da se u ovoj godini rekonstruišu putevi u trinaest fočanskih gradskih i prigradskih mjesnih zajednica u skladu sa Programom uređenja lokalnih puteva.

Polovinu sredstava u iznosu od 150 000 maraka obezbijediće federalno ministarstvo, dok će drugu polovinu izdvojiti lokalna uprava iz budžeta.

Edin Ramić, federalni ministar raseljenih lica i izbjeglica rekao je da ovo ministarstvo ima dobru saradnju sa opštinom Foča, kada su u pitanju zajednički infrastrukturni projekti, kao i različiti programi podrške održivog povratka na području ove lokalne zajednice.

-Slične projekte smo radili i prošle godine, kada je federalno ministarstvo kroz različite projekte obnove stambenih jedinica za izbjegle i raseljene i kroz podršku održivom projektu na ovo područje investiralo više od 300 000 maraka. Ove godine sredstva usmjeravamo za rekonstrukciju puteva i radujem se nastavku zajedničke saradnje-rekao je Ramić.

Radisav Mašić, načelnik opštine Foča rekao je da će zahvaljujući zajedničkim sredstvima federalnog ministarstva i opštine biti sanirano više putnih pravaca koji su veoma bitni za život i građana i povratnika na ovom području.

-Mi ćemo na ovaj način u onim našim mjesnim zajednicama u kojima do sada nismo dovoljno ulagali, uložiti sredstva u opravku puteva i obezbijediti osnovne uslove da dođu do svojih kuća, a onima koji žele da obnove svoje domove omogućićemo da to urade na što bolji način. Zato je ovo velika pomoć opštini Foča-rekao je Mašić.

Putevi će biti sanirani u mjesnim zajednicama Godijeno, Kozja Luka, Popov Most, Jošanica, Kratine, Čelikovo Polje, Izbišno, Jeleč, Dragočava, Čelebići, Zavait, Meštrevac i Miljevina.

U Foči će uskoro krenuti i izgradnja novih dvadeset kuća za raseljene i povratnike, što će, kako ocjenjuju u lokalnoj upravi, ubrzati potrebu za novim investicijama neophodnim za rekonstrukciju putnih pravaca.

happy wheels