FORUM ZA BEZBJEDNOST: POVEĆATI BEZBJEDNOST DJECE U SAOBRAĆAJU

Predstavnici mjesnih zajednica i direktori škola na sjednici Foruma za bezbjednost opštine zatražili su od policijskih službenika i nadležnih da posebnu pažnju usmjere na bezbjednost djece u saobraćaju u blizini škola, jer đaci do pojedinih područnih škola pješače uz magistralne puteve po nekoliko kilometara.

Najveći problem je u MZ Brod na Drini gdje do škole uz magistralni put svakodnevno pješači sedamdeset mališana. Na ovoj dionici nema ni pješačke staze niti adekvatne saobraćajne signalizacije, a saobraćaj i brzina kretanja vozila  se zbog karaktera puta ne mogu ograničiti.

-Moramo da preduzemo nešto po tom pitanju, a ako te ne budu mogli JP “Putevi RS”, čija je to nadležnost, mi ćemo ići sa prijedlogom da naredne godine planiramo taj dio obaveze i napravimo pješačku stazu-rekao je Radisav Mašić, načelnik opštine i predsjednik Foruma za bezbjednost.

Na Forumu je istaknuto da je broj počinjenih krivičnih djela na području Foče u prvom polugodištu 2017.godine u blagom porastu, ali je ukupna bezbjednosna situacija na zadovoljavajućem nivou.

-U prvih šest mjeseci bilježimo 56 krivičnih djela, dok je u istom periodu lani  registrovano 49 krivičih djela. Više od 90% rasvijetljeno je i otkriveni su počinioci.  Evidentirano je  48 narušavanja javnog reda i mira, koji se dešavaju naročito u dane vikenda, a na koje se često žale građani – naveo je Velimir Kostović, načelnik PU Foča.

happy wheels