ŠEF MISIJE OEBS-A U BIH POSJETIO OPŠTINU FOČA

Šef Misije OEBS-a u BiH Brus Berton posjetio je danas opštinu Foča i sa načelnikom Radisavom Mašićem razgovarao o radu opštinske uprave i planovima razvoja, te o budućoj zajedničkoj saradnji i projektima.

Načelnik Mašić upoznao je šefa Misije OEBS-a o stanju na području opštine Foča i istakao da lokalna uprava ima odličnu saradnju sa ovom međunarodnom  organizacijom, kao i kancelarijom u Foči.

– Razgovarali smo i o privredi, infrastrukturi, svemu onome što je od važnosti za građane i izrazili obostranu želju da našu saradnju nastavimo i u budućnosti-rekao je Mašić.

Šef Misije OEBS-a u BIH Brus Berton iskazao je zadovoljstvo činjenicom da su međunacionalni odnosi u opštini Foča dobri i pohvalio podršku načelnika formiranju Koalicije za mržnju koja je osim u Foči, osnovana u još trideset lokalnih zajednica u BiH.

Berton je ukazao na važnost i značaj dobre saradnje odbora za međureligijsku saradnju Foče i Goražda, koja doprinosi kvalitetnom međureligijskom dijalogu i toleranciji u ovom dijelu BiH.

Na sastanku je razgovarano i o mogućnostima iznalaženja održivog rješenja za Servis centar „Tračak nade“ koji uz podršku opštine finansira Ambasada SAD u BiH.

 

happy wheels