Search
Close this search box.

АМБАСАДОР САД-А У БИХ ПОСЈЕТИЛА ОПШТИНУ ФОЧА

Амерички амбасадор у БиХ, Морин Кормак, посјетила је  данас општину Фоча и са руководством ове локалне заједнице разговарала о инфраструктурним пројектима, обнови путева, али и о темама везаним за одрживи повратак избјеглих и расељених лица.

Кормакова је изразила задовољство што други пут борави у Фочи и истакла да се током састанка са начелником општине, Радисавом Машићем, упознала са најважнијим пројектима на подручју ове општине чија је реализација у току или у плану.

-Имали смо врло квалитетан састанак на коме смо разговарали о практичним питањима,темама, инфраструктури, обнови путева, повратницима и електрификацији и свему оном што је везано за живот грађана-рекла је Кормакова.

kormak opstina foca posjeta

Осим што је америчку амбасадорку упознао о активностима и пројектима које ова локална заједница спроводи у сарадњи са енитетским и државним министарствима, начелник општине Радисав Машић са Кормаковом је разговарао и о пројектима везаним за новоуспостављени Сервис центар за породице дјеце и особа са потешкоћама у развоју „Трачак наде“, који се финансира средствима УСАИД-а.

-Представили смо два проејкта са којима наше Удружење „Трачак наде“ конкурише код УСАИД-а, а то је пројекат да 45 малишана из наше општине и 45 малишана из федералне општине Горажде који су оптерећени неким болестима психо-физичке природе добију бесплатан боравак на мору овог љета и други пројекат је израда социјалне карте за подручје наше општине што би нама у политици социјалног збрињавања било од велике користи и драго нам је да је амбасадорка прихватила и подржала ове пројекте-рекао је Машић.

Током боравка у Фочи, Кормакова је разговарала и са предсједником Скупштине општине Фоча, Изетом Спахићем, након чега је посјетила и Православни богословски факултет „Свети Василије Острошки“.

 

Поделите: