Search
Close this search box.

АУСТРИЈА ЗАИНТЕРЕСОВАНА ЗА ПРИВРЕДНУ И КУЛТУРНУ САРАДЊУ

Амбасадор Аустрије у БиХ Мартин Памер разговарао је данас са начелником општине Фоча Радисавом Машићем о могућностима привредне и културне сарадње. Памер је рекао да наредне године очекује посјету привредника из своје земље општини Фоча, за коју је нагласио да је привлачна за улагања јер је богата природним ресурсима.

Аустријска Амбасада заинтересована је, прије свега, за културну сарадњу са Фочом.

-Дио спољне политике Аустрије је спољна културна политика, а нажалост наша амбасада овдје није била присутна са културним догађајима. Највјероватније ћемо осмислити пројекат који би укључио концерте и филмове-рекао је Памер.

Фоча је богато и лијепо, историјски интересантно мјесто, са бројним природним богатствима и ресурсима који могу бити примамљиви инвеститорима, оцијенио је Памер.

-Причали смо и о будућој посјeти аустријских привредника Фочи како би се сагледале могућности за улагање, а ту смо и за подршку хуманитарним пројектима-рекао је Памер.

Начелник општине Фоча Радисав Машић рекао је да постоји обострана жеља за сарадњу у области културе и образовања. Први ефекти очекују се у наредној години.

– У Фочи немамо ниједног тренутно предузећа из Аустрије, а с обзиром да они имају  развијену привреду, посебно у области дрвне индустрије , ту можемо понудити сарадњу, о чему смо и разговарали-рекао је Машић.

Аустријски амбасадор посјетио је Медицински и Богословски факултет, Центар за културу и информисање, Музеј “Стара Херцеговина” и Основну музичку школу у Фочи.

Поделите: