Search
Close this search box.

ДАН РС ПРОСЛАВЉЕН У ФОЧИ: ТРАЈНА ОБАВЕЗА СРПСКЕ ЈЕ ДА БРИНЕ О ОНИМА КОЈИ СУ ЈЕ СТВАРАЛИ

Дан Републике Српске – 9. јануар обиљежен је у Фочи служењем парастоса погинулим борцима Војске Републике Српске на гробљу Божовац, посјетом спомен-соби и полагањем цвијећа на централни споменик српским жртвама Одрамбено-отаџбинског рата.

На пријему за званице, замјеник начелника општине Зоран Елез рекао је да је Српска настала као израз жеље и потребе српског народа за заштитом својих права, интегритета и живота на вјековним огњиштима.

“Република Српска је настала вољом народа да живи од свог рада, на својој земљи у просперитетној и праведној држави. За ту идеју животе су дали најбољи српски синови, а многи су и рањени”, рекао је Елез.

Он је навео да је трајна обавеза Српске да брине о онима који су је стварали, те да је Дан Републике велики празник који ће се увијек славити и коме ће се грађани Српске увијек радовати.

Елез се захвалио фочанској омладини која је синоћ уз бакље, ватромет и велику слику Светог Стефана честитала Српској 26. рођендан.

Предсједник Борачке организације Фоча Срђан Станковић рекао је да, прије свега, бројне жртве обавезују да се Српска мора очувати.

“Најважнији циљ свима нама треба да буде опстанак Српске и да је побољшамо, а то највише, наравно, зависи од политичара”, рекао је Станковић.

Поделите: