Search
Close this search box.

ИЗАБРАНИ НАЈБОЉИ СПОРТИСТИ ФОЧЕ: СТОНОТЕНИСЕРКА СНЕЖАНА МАРКОВИЋ БЕЗ ПРЕМЦА

Стонотенисерка “Перућице” Снежана Марковић већ другу годину носи титутлу најбољег спортисте општине у протеклих дванаест мјесеци, док Одбојкашки клуб “Маглић”, заједно мушка и женска екипа, важе за најбољи спортски колектив. Тако је одлучено на традиционалној манифестацији Избор спортисте године 2016. одржаној у у организацији Спортског савеза општине у фочанском Центру за културу и информисање.

Марковићева је награду заслужила због изузетних резултате које је остварила у 2016. години. Међу најважнијим је њена сребрна медаља са Балканског првенства у Никшићу коју је освојила са сениорском репрезентацијом БиХ. Шампионка је БиХ и Републике Српске у јуниорској конкуренцији, док је у конкуренцији сениорки освојила треће мјесто у БиХ.

У игри дублова, на првенству БиХ, заједно са Елдом Шехић, освојила је злато у конкуренцији јуниорки и бронзу у конкуренцији сениорки, а златном медаљом окитила са се и на јуниорском Топ осам БиХ. Марковићева је недавно изабрана је међу десет најперспективнијих спортиста Српске у традиционалном избору Гласа Српске.

-Протекла година за мене је била јако успјешна, презадовољна сам овим признањем које ће ме сигурно мотивисати за будуће резултате. За сваки резултат треба јако пуно труда и рада који се, ипак, исплате-истакла је Марковићева.

Мушки тим Одбојкашког клуба Маглић у 2016. години освојио је титулу шампиона Републике Српске и први пут постао члан Премијер лиге БиХ, док је женска екипа била вицешампион Српске.

Стручни жири општинског Спортског савеза за најбољег тренера изабрао је селектора сениорске стонотениске женске репрезентације БиХ Наду Марковић, за најперспективнијег спортисту прогласио је талентовану одбојкашицу Маглића Анђелу Перишић, док је награда за спортски подвиг године отишла у руке карате тренера Огњена Бодироге, који је у 30.години први пут истрчао Београдски маратон у дужини од 42 километра. Проглашени су и најбољи појединци свих фочанских клубова.

Признања најбољима уручио је замјеник начелника општине Фоча Зоран Елез, који је честитао спортистима на одличним успјесима и нагласио да ће општина наставити да помаже развој спорта.

-Општина Фоча скоро пет одсто од буџета издваја за спорт, то ћемо и наставити у наредном периоду и увијек подржавати младе , њихове резултате, а од њих очекивати да напредују још више-казао је Елез.

Осим општинских, најбољи спортисти Фоче добиће и новчане награде од Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске. Избором спортисте године у Фочи су завршене Јануарске свечаности.

Поделите: