Search
Close this search box.

ОК ФЕСТ ДОГАЂАЈ ОД ПОСЕБНОГ ЗНАЧАЈА ЗА ФОЧУ

Богат и атрактиван програм Петог Нектар ОК феста, који ће се одржати на Тјентишту од 6. до 8. јула, обећава да ће се и ове године наставити тренд раста броја посјетилаца овог јединственог фестивала, истакнуто је у Фочи на састанку организатора са представницима локалне управе.

Фочацима је стало да се још једном покажу као добри домаћини па су на састанку са организтаорима детаљно прецизиране обавезе и задаци Дома здравља, Ватрогасне јединице, Комуналног предузећа, Туристичке организације, инспекцијских органа, полиције и других служби, које ће дежурати на Тјентишту за вријеме ОК феста.

Начелник општине Фоча Радисав Машић каже да је ОК фест за ову локалну заједницу догађај од посебног значаја.

“Све наше службе укључене су у функцију одржавања фестивала. Наша је обавеза и да обезбиједимо да што више младих може да оде на Тјентиште, тако да ћемо организовати превоз из Фоче, а Туристичка организација је регистровала све наше грађане који имају станове и собе за издавање”, рекао је Машић.

Директор ОК феста Дубравко Сувара каже да ове године очекују још већи прилив гостију и у Фочи и на Тјентишту.

„Ако нас послужи вријеме, сигуран сам да ће ово бити један од најбољих музичких догађаја овог љета у региону”, рекао је Сувара.

Он је напоменуо да је, као и прошле године, много већа потражња за хотелским смјештајем него што Тјентиште и Фоча могу да пруже.

“Аалтернатива је камп на Тјентишту и приватни смјештај, како у самом граду, тако и на подручју које гравитира Тјентишту. Како фестивал расте, смјештај је све израженији проблем, али мислим да ће фестивал, чији циљ и јесте промоција природних љепота и туристичких потенцијала Фоче, утицати на то да се у скорије вријеме почне инвестирати у хотелски смјештај”, рекао је Сувара.

Посјетиоци, којих ће и ове године бити највише из земаља бивше Југославије, али све више и са разних крајева Европе и свијета, осим у богатом музичком програму на Тјентишту ће уживати и у обиласку нетакнуте природе Националног парка “Сутјеска”, а имаће и могућност да испробају рафтинг на Тари и Дрини.

На фестивалу, који се одржава надомак прашуме Перућица, ове године први пут ће уз бендове из региона, наступити и свјетске музичке звијезде- Стерео емсиз и Рудиментал диџеј сет.

Између осталих, на Тјентишту ће први пут наступити и Џибони, Ритам нереда, Обојени програм, Кирил Џајковски, Џинкс, док се на Сутјеску враћају Хладно пиво, Елементал, Атеист реп и Ортодокс Келтс.

 

Поделите: