Search
Close this search box.

ПОШТОВАТИ ПРОПИСАНО РАДНО ВРИЈЕМЕ У УГОСТИТЕЉСКИМ ОБЈЕКТИМА

 

Представници локалне власти разговарали су са власницима угоститељских објеката из ужег градског језгра о поштовању одлуке о радном времену у локалима, гласноћи музике и безбједносним питањима.

Закључено је да се прописана одлука о радном времену да кафићи током зимског периода раде најкасније до 22 часа, а у љетњем до 23 часа, мора поштовати, уз појачан надзор полицијских и инспекцијских органа.

Што веће поштовање прописаних мјера, то мање притужби од грађана, а боља безбједност, сматрају у општини Фоча.

-Жеља нам је да ову област уредимо у складу са одлукама које имамо и да у сусрет љетној сезони када се радно вријеме продужава и када угоститељи излазе у баште, када се повећава и бука, пробамо то да уредимо на онај начин да буде у интересу свих нас, свих грађана и без притужби-рекао је Радисав Машић, начелник општине Фоча.

Истакао је да су сви угоститељи на састанку изразили жељу да поштују одлуке.

-Евидентно је да сви они раде и желе да раде, исказали су жељу да буде реда и да , као и до сада, немамо инцидената које би морали да санкционишемо на неки начин-рекао је Машић.

Нагласио је да је Фоча град младости и студентски град, те да у том смислу има специфичан друштвени живот.

-И друштвени живот, али и живот у кафићима је другачији него у другим градовима ове регије, и због тога је специфичност да у том погледу урадимо много више него други-казао је Машић.

Састанку су, осим угоститеља, присуствовали представници Станице јавне безбједности, Одјељења за инспекције и Комуналне полиције.

Поделите: