Search
Close this search box.

СУТРА ЗВАНИЧНО ОТВАРАЊЕ СТУДЕНТСКОГ ДОМА У ФОЧИ

Студентски дом у Фочи у којем ће бити смјештено око 350 студената званично ће бити отворен сутра. Дом је изграђен по савременим стандардима и опремљен свим потребним садржајима. У архитектонском и функционалном смислу, један је од најмодернијих у РС.

Након отварања и проведене конкурсне процедуре, услиједиће усељење студената, рекао је в.д.директора Студентског дома у Фочи, Срђан Драшковић:

-Све је спремно за отварање, а студенти који су заинтересовани за смјештај своје пријаве могу поднијети сваким радним даном у просторијама новог дома, у периоду од 09 до 14 часова, а такође могу да доставе пријаве и Студентском центру Пале, који је расписао конкурс. Све пријаве ће се објединити и направиће се ранг листа студената који ће добити смјештај. Чим се заврши сва процедура, услиједиће усељење, и ми ћемо све учинити да то буде током октобра мјесеца-рекао је Драшковић.

Изградња Студентског дома у Фочи финансирана је једним дијелом средствима из Развојног програма Републике Српске у вриједности 2.000.000  марака, а другим дијелом из аустријског кредита – фаза II у вриједности 4.556.360 марака. За опремање дома у Фочи ресорно Министарство је обезбиједило  566.711 марака за намјештај и 386.217 КМ за опремање кухиње. Укупна средства уложена у изградњу дома износе 7,5 милиона марака.

Свечаном отварању дома, које је заказано за 10 часова, присуствоваће предсједник РС, Милорад Додик, министар просвјете и културе РС, Дане Малешевић, министар породице, омладине и спорта , Јасмина Давидовић и ректор Универзитета у Источном Сарајеву, Радослав Грујић.

Поделите: