Search
Close this search box.

У ФОЧИ ОБИЉЕЖЕН СВЈЕТСКИ ДАН ПОРОДИЦЕ

 

Необичним такмичарским играма у којима су учествовали малишани са родитељима и васпитачи Дјечијег вртића “Чика Јова Змај” на помоћном стадиону ФК “Сутјеска” у Фочи је обиљежен Свјетски дан породице 15.мај.

На занимљив начин учесници су указали на праве вриједности друштва, важност породице, али и на то шта је све дјеци потребно да би расли у здравој средини.

DAN PORODICE 3

Директор вртића Слађана Владичић навела је да на овај начин желе да промовишу праве породичне вриједности.

-Желимо да у овом времену када су нарушене породичне вриједности покажемо да се недјеља може вратити у наше домове, да се заједно дружимо и забављамо-рекла је Владичићева.

Манифестацију је подржало и Министарство породице, омладине и спорта РС.

-Свима је нама стало у Републици Српској да нам породица буде здрава, да буде бројнија, циљ и савјет нам је да породице бар имају троје дјеце и на томе сви треба да радимо и тежимо да будемо бројнији и окупљенији-рекла је Јасмина Давидовић, ресорни министар.

DAN PORODICE 1

Давидовићева је навела општину Фоча као примјер локалне заједнице у Српској која проводи квалитетне мјере популационе политике , али и важне пројекте који побољшавају услове за квалитетно предшколско образовање.

-Јако ми је драго да ће се баш овдје у близини градити нови вртић и да ће малишани добити одличне услове и своју нову другу кућу-рекла је Давидовићева.

Нови вртић заједничким средствима градиће општина Фоча у сарадњи са кабинетом Предсједника РС. Осим овог пројекта чија се реализација очекује ускоро, општина Фоча настоји да на различите начине подстиче наталитет.

-Ми свако новорођено дијете у породици у којој нико не ради помажемо са 1.000 КМ, а исти износ је намијењен и сваком трећем дјетету у породици. Подстичемо и вантјелесну оплодњу, тако што финансирамо сваку трећу процедуру и на срећу већ имамо рођених беба-рекао је Радисав Машић, начелник општине Фоча.

Поделите: