Search
Close this search box.

ФЕДЕРАЛНО МИНИСТАРСТВО ЗА ИЗБЈЕГЛЕ И РАСЕЉЕНЕ ПОМАЖЕ РЕКОНСТРУКЦИЈУ ПУТЕВА У ФОЧИ

Федерални министар расељених лица и избјеглица Един Рамић и начелник општине Фоча Радисав Машић потписали су данас у Фочи споразум о уређењу локалних и некатегорисаних путева на подручју ове локалне заједнице чија је вриједност 300 000 марака. Споразумом је предвиђено да се у овој години реконструишу путеви у тринаест фочанских градских и приградских мјесних заједница у складу са Програмом уређења локалних путева.

Половину средстава у износу од 150 000 марака обезбиједиће федерално министарство, док ће другу половину издвојити локална управа из буџета.

Един Рамић, федерални министар расељених лица и избјеглица рекао је да ово министарство има добру сарадњу са општином Фоча, када су у питању заједнички инфраструктурни пројекти, као и различити програми подршке одрживог повратка на подручју ове локалне заједнице.

-Сличне пројекте смо радили и прошле године, када је федерално министарство кроз различите пројекте обнове стамбених јединица за избјегле и расељене и кроз подршку одрживом пројекту на ово подручје инвестирало више од 300 000 марака. Ове године средства усмјеравамо за реконструкцију путева и радујем се наставку заједничке сарадње-рекао је Рамић.

Радисав Машић, начелник општине Фоча рекао је да ће захваљујући заједничким средствима федералног министарства и општине бити санирано више путних праваца који су веома битни за живот и грађана и повратника на овом подручју.

-Ми ћемо на овај начин у оним нашим мјесним заједницама у којима до сада нисмо довољно улагали, уложити средства у оправку путева и обезбиједити основне услове да дођу до својих кућа, а онима који желе да обнове своје домове омогућићемо да то ураде на што бољи начин. Зато је ово велика помоћ општини Фоча-рекао је Машић.

Путеви ће бити санирани у мјесним заједницама Годијено, Козја Лука, Попов Мост, Јошаница, Кратине, Челиково Поље, Избишно, Јелеч, Драгочава, Челебићи, Заваит, Мештревац и Миљевина.

У Фочи ће ускоро кренути и изградња нових двадесет кућа за расељене и повратнике, што ће, како оцјењују у локалној управи, убрзати потребу за новим инвестицијама неопходним за реконструкцију путних праваца.

Поделите: