Search
Close this search box.

“ФУДБАЛ ФРЕНДС” НАЈБОЉА ИНТЕРНАЦИОНАЛНА АФИРМАЦИЈА СПОРТА, ОМЛАДИНЕ И ПРИЈАТЕЉСТВА

Дружење спортиста, стварање нераскидивих пријатељских веза, популаризација спорта међу омладином, толеранција, регионална, интернационална сарадња циљеви су 14. Међународног омладинског турнира „Фудбал френдс“ који је званично отворен вечерас на Градском стадиону у Фочи.

Творац овог такмичења Зоран Аврамовић рекао је да су ове године играчи из Кине прешли 10.250 километара да би дошли у Фочу, чиме су показали да је фудбал велика шанса и да нема предрасуда, што је и слоган овогодишњег  турнира.

-Захваљујући доласку “Тјенцин Ћуенђен” из Кине овај турнир први пут добио интерконтинентални карактер.`Фудбал френдс` признат је и цијењен турнир. Ми имамо проблем што много екипа жели да дође овдје, али због формата такмичења и неких других услова не можемо да правимо већи турнир-рекао је Аврамовић и подсјетио да је доста данас познатих фудбалских имена стасавало управо на турниру у Фочи.

Престижни фудбалски турнир у Фочи манифестација је од посебног значаја за Републику Српску.

-Овај турнир окупља најбоље екипе из бивше Југославије и то је најважнији дио ове приче, јер се млади спортисти упознају и друже кроз фудбал, градећи мостове пријатељства- рекла је Јасмина Давидовић, министар породице, омладине и спорта РС.

Фоча ће све до недјеље бити стјециште свих оних који су свјесни да фудбал није само побједа и пораз, већ симбол људског дружења и најприсутнија ствар у цивилизацији,

-Обрадовани смо што су овдје дошле најбоље екипе и настављамо традицију доброг организовања овог турнира на којем сви покажу оно најбоље што умију и имају, а чија је суштина пријатељство и заједништво-рекао је начелник општине Фоча, Радисав Машић.

У првом мечу одиграном данас бранилац трофеја “Ријека” из Хрватске савладала је “Будућност” из Подгорице са 3:1, док је у другом сусрету “Марибор” из Словеније, био бољи од “Вардара” из Македоније резултатом 1:0.

Првог дана играју још “Тјенцин Ћуенђен” из Кине са “Сутјеском” из БиХ и “Црвена звезда” из Србије са “Жељезничаром” из БиХ.

Поделите: