Search
Close this search box.

Фоча: Потписани уговори ИЗГРАДЊА 11 КУЋА ЗА ИЗБЈЕГЛИЦЕ

У Фочи ће, у наредна три мјесеца, бити изграђено једанаест кућа за повратнике српске националности. Објекти се раде по систему кључ у руке,  на локалитетима које су одредили њихови будући власници.

Уз финансијску подршку Међународног фонда за развој Европе, пројекат се реализује посредством Министарства за људска права и избјеглице Републике Српске и Општине Фоча, а вриједност му је 313.173,00 КМ.

Уговор са будућим власницима новоизграђених кућа данас је потписао начелник општине Радисав Машић у присуству шефа Канцеларије ОМИЈ-а Фоча Ранка Владичића.

-На јавном конкурсу који је расписало Министарство за избјегла и расељена лица РС, посао је добило предузеће „Конструктор“ из Фоче. Радове ће почети у мају, а кључеве нових кућа њихови власници треба да преузму у септембру ове године.

Радује нас што ће наши суграђани коначно добити свој кров над главом и што ће, након толико година неизвјесности, неусловног боравка и смјештаја добити свој дом.

Захваљујемо Министарству РС које је имало разумјевања за проблем наших грађана и увјерени смо да ћемо добру сарадњу наставити и у још једном пројекту у коме смо кандидовали изградњу 19 кућа за српске повратничке породице. Тај пројекат ће се реализовати у овој и наредној години – рекао је Начелник општине радисав Машић.

Поделите: