Search
Close this search box.

Колом пријатељства отворени Мајски дан духовности и културе

Колом пријатељства које су одиграли дјечији ансамбли КУД-а Абрашевић и КУД-а Фоча отворени су Мајски дан духовности у културе у Фочи.

У Градском позоришту представили су се сви дјечији ансамбли КУД-а Абрашевић и КУД-а Фоча, те вокални солисти, а посебну пажњу привукле су нове кореографије, малишана из Фоче, Сличице са вашара и Игре из Ниша.

Коло пријатељства представља за дјецу из оба друштва прије свега склапање нових пријатељства, нова путовања и много лијепог дружења. Малишани су у оквиру посјете Фочи обишли Градски музеј, Национални парк Сутјеску и спомен комплекс Битке на Сутјесци.

Малишани из Културно умјетничког друштва Абрашевић из Шапца представили су се са играма из Западне Србије и играма из Левча. Никола Станојевић умјетнички руководилац КУД-а Абрашевић, каже да ће ово друштво, наставити сарадњу са КУД-ом Фоча: -„Већ смо се договорили да КУД Фоча наступа на познатом шабачком вашару, тако да нашу сарадњу настављамо“ – рекао је Станојевић.

Коло пријатељства је пројекат који има за циљ склапање јачих веза између културно умјетничких друштава. Прошле године оно се играло са малишанима из Културно-умјетничког друштва Шумадија из Горњег Милановца, а ове године ново пријатељство је склопљено са Културно-умјетничким друштвом Абрашевић из Шапца, које броји преко 600 чланова, углавном дјеце и омладине и има традицију, са традицијом дугом 106 година.

У оквиру Мајских дана духовности и кулутре КУД Фоча ће одржати концерт 10. маја са КУД-ом Шумадија из Горњег Милановца и КУД-ом Жељезничар из Подгорице. Дефиле градом је у 17, а концерт у 19 часова у Градском позоришту.

Поделите: