Search
Close this search box.

Очистимо наш град и општину

Данас је у Фочи одржана прва акција чишћења града, у оквиру које су се чистили паркови и зелене површине на десној обали Дрине, од Медицинског до Богословског факултета. У акцији чишћења града учествовали су ученици основних и средњих школа из Фоче, који истичу да је одржавање чистоће у граду веома битно за све нас. Ученици ОШ Веселин Маслеша су чистили зелене површине у Доњем Пољу и кажу да није било пуно посла и да су паркови чистији него прошле године.
Носилац активности је, поред предузећа Комуналац, и општинско Одјељење за инспекције. Начелник Одјељења Гордан Дракул, истиче да они континуирано током читаве године одржавају чистоћу града, те апелује на све суграђане да у овим мјесецима очисте дворишта својих стамбених зграда те на тај начин помогну бољем одржавању чистоће у Фочи. Комунална опрема је врло често на мети вандала. Гордан Дракул каже да то представља велики проблем али и трошак, те апелује на грађане да чувају клупе и канте. Велика средства се, по ријечима Дракула, улажу у комуналну опрему сваке године. Тренутно се ради замјена канти у граду а ускоро ће и реконтсрукција клупа у парковима, те постављање нових клупа на Градском тргу.
Општина Фоча је мјесеце април и мај прогласила мјесецима чистоће. Ово је прва организована акција у току ова два мјесеца. Чишћење ће се даље наставити са косидбом зелених површина, те акцијама у мјесним заједницама Брод и Миљевина. Милош Лазовић, директор предузећа Комунала је задовољан акцијом а њен циљ је подизање свијести код свих грађана о важности чистоће средине у којој живимо. Лазовић је напоменуо, да ће се у наредним данима поставити нових 50 канти за отпад у граду, а да ће се срате канте репарирати и поставити у приградске мјесне заједнице у Фочи. Сви грађани који буду чистили просторе око својих стамбених јединица, требају обавјестити предузеће Комуналац које ће депоновати отпад.

Поделите: