Skip to content

Почела изградња зграде за борачке категорије

Почела изградња зграде за борачке категорије

У насељу Горње Поље прије у току  је изградња стамбене зграде са 12 стамбених јединица за породице погинулих бораца и ратних војних инвалида.

Извођач радова је предузеће Конструктор из Фоче, а вриједност инвестиције, коју финансира Министарство рада и борачко инвалидске заштите, је 328.000,00 конвертибилних марака.

Рок за завршетак радова је четири мјесеца, а након изградње ове зграде планира се даље збрињавање породица из ове категорије, истакао је начелник општине Фоча Радисав Машић:

-„Поред ове зграде ми смо конкурисали за још једну зграду у насељу Лазарево гдје бисмо ријешили још десет породица из борачких категорија, које су најприоритетнији случајеви. Ово је за нас велика инвестиција и Општина је урадила све што је за овај објекат било неопходно. Обезбиједили смо сву потребну инфрастуктуру и за ову и за зграду у Лазареву, за коју ускоро очекујемо сагласност ресорног Министарства“ – закључио је Машић и додао да се на овај начин рјешава статус свих породица од прве до четврте категорије.

У Борачкој организацији Фоча истичу да још 30 породица из категорије погинулих бораца и ратних војних инвалида чека одобрење једнократних финансијских помоћи од ресорног министарства за реконструкцију постојећих стамбених објеката.

Породице које ће бити збринуте поменутим пројектима и програмима, јавиле су се на конкурс у Министарсво рада и борачко инвалидске заштите још 2008. године, док захтјеви из 2009. године још нису разматрани у ресорном министарству.

Vijesti

Translate »