Search
Close this search box.

ЗЛАТНА МЕДАЉА ОПШТИНАМА ФОЧА И ПЛУЖИНЕ НА САЈМУ ТУРИЗМА У НОВОМ САДУ

Велику златну медаљу на 47.Сајму туризма у Новом Саду добиле су општине Фоча и Плужине. То је резултат успјешног провођења пројекта прекограничне сарадње двије општине и туристичких организација.

На Сајму су представљени заједнички и сопствени туристички капацитети, што је организатора опредијелило да Фочу и Плужине одликује овим високим признањем.

Директорица Туристичке организације Фоча, Љепосава Ђајић, каже да је у Новом Саду престављена комплетна туристичка понуда. –„Представљено је оно заједничко што нас везује: рафтинг, национални паркови и оно што представља заједничку понуду обје општине. Што се тиче ТО општине Фоча представили смо Национални парк „Сутјеска“, рафтинг, пјешчане пирамиде, град и културно-историјско наслеђе. Посјећеност је била добра а највише интересовања било је за Национални парк и за рафтинг“ – закључила је Ђајићева.

Начелник општине Фоча, Радисав Машић  каже да је награда најбоља потврда да пројекат прекограничне сарадње са Плужинама има перспективу. –„Ово је уједно и обавеза свим нашим туристичким посредницима, не само у Фочи него и у Плужинама, да наставе на реализацији овог пројекта. Свакако, ово је примјер како и убудуће треба конкурисати на овакве пројекте јер они заиста имају пуно смисла. Ова диплома то најбоље потврђује, јер из овог пројекта ми смо унаприједили туристичку понуду и остаје нам још простора да на том плану заједнички урадимо још много“ – рекао је Машић.

Замјеник начелника општине и координатор општине Фоча на пројекту, Раденка Срндовић истиче да се ради о пројекту који се реализује већ другу годину,  што је резултирало и успјехом на Сајму у Новом Саду. –„Када је у питању туристички сегмент ово је најбоља потврда и велики подстицај за нас све, да у области прекограничне сарадње будете најбољи. Прибавити на овај начин финансијска средства, из алтернативних извора, је највеће постигнуће када су у питању локалне заједнице. Наше туристичке организације, Фоче и Плужина, су на најбољи начин презентовали туристичку понуду ове двије општине и о томе смо добили званично признање на Сајму у Новом Саду, гдје су ријетки и најбољи добили та признања. У току је наставак имплементације пројекта, наш град ће добити најљепше и најновије клупе за Градски трг, а наш Рафтинг центар Бастаси и друге локације гдје туристи највише бораве, имаће прилику да уживају у новој инфрастуктури“ – рекла је Срндовићева и додала да се у августу очекује израда Интегрисане стратегије руралног развоја, чија је имплементација у току.

Вриједност пројекта који проводе општине Фоча и Плужине је, подсјећамо 376.000,00 еура.

Сви се надају да ће Велика златна медаља добијена на Сајму утицати на повећање броја туриста у Фочи, те проширити број земаља из којих долазе у наше крајеве.

Поделите: