Search
Close this search box.

Обиљежен Дан Средњошколског центра

У оквиру Мајксих дана духовности и културе, Свечаном академијом у амфитеатру школе, данас је обиљежен Дан Средњошколског центра у Фочи. У културно-умјетничком програму учествовали су чланови хорске и драмске секције, рецитатори и вокални солисти, а у холу школе постављена је изложба слика ликовне групе „Арт ин медиас рес“, која при овој школи дјелује већ десет година.

 У традиционалној бесједи, директор Средњошколског центра Борка Ковач истакла је да се ученици те школе, осим у редовним школским активностима, истичу волонтирањем и хуманитарним радом, ученичким предузетништвом, те одличним резултатима у спорту и наставним предметима. – “Ријетке су школе које имају по три ученика, из физике два и математике једног, који ће се ове године на државном првенству БиХ борити за пласман на међународно такмичење“- рекла је Ковачева.

Напоменула је и да је у овој школској години реализован програм прекограничне сарадње са школом из Жабљака у Црној Гори. На данашњој свечаности, ученицима који су имали најбоље резултате на такмичењима, те најактивнијим члановима Савјета ученика додијељене су награде. Прослави Дана школе, између осталих, присустваовали су начелник општине Фоча Радисав Машић, предсједник СО Фоча Радојица Млађеновић и народни посланик Вељко Марић. Средњошколски центар у Фочи тренутно има 716 ученика, који похађају Гимназију те четири средње стручне и техничке школе са здравственом, машинском и шумарском струком.

Поводом дана  Средњошколског центар Фоча, начелник општине Радисав Машић, свим матурантима је поклонио  карте за вечерашњи концерт “Амадеус бенда”.

Поделите: