Search
Close this search box.

Одржан концерт ученика основне музичке школе

У Центру за културу и информисање синоћ је одржан  традиционални годишњи концерт ученика Основне музичке школе из Фоче, на којем је наступило више од 50 младих музичара. Прилику да наступају пред многобројном публиком имали су ученици са свих одсјека ове школе, гитара, клавир, соло пјевање и хармоника.

Без имало треме наступили су и публику одушевили намјлађи ученици Основне музичке школе. На крају концерта представили су се најбољи ученици Основне музичке школе. Сандра Секуловић и Андера Павловић, клавирски дуо, које су освојиле прву награду на Републичком такмичењу у Бања Луци: -„За мене музика много значи и драго ми је што смо на Републичком такмичењу имали прилику да на најбољи начин  промовишемо нашу школу“ – рекла је Павловићева.

Основна музичка школа сваке године учествује у Мајским данима духовности и културе, и из године у годину наставници ове школе труде се да концерт буде боље те да на њему наступи већи број ученика, истакла је Љиљана Станковић директорица школе: -„Трудимо се да сваке године обогатимо концерт, да направимо најбољи репертоар и да се, што је најбитније, то публици свиди“ –рекла је Станковићева.

Витрине Основне музичке школе пуне су награда и признања, а од како школа постоји на сваком такмичењу њени ученици су се показали као добри музичари. Љиљана Станковић каже да су за то заслужни надарени ученици али и труд професора: -„Иако радимо у тешким условима, велика преданост свих настваника али и таленат ученика доводе до тога да на свим такмичењима освајамо награде“ – закључила је Станковићева.

Концерт ученика Основне музичке школе у Фочи организован је у оквиру Мајских дана духовности и културе.

Поделите: