Search
Close this search box.

Солидарност не престаје

Грађани Фоче су још једном показали своје право – хумано лице. Међу првима су прискочили у помоћ пострадалима у поплавама, тако да су екипе Спасилачког клуба „Волф“ и рафтера боравили у Добоју, Бијељини и Обреновцу, а одмах након тога, кренула је акција прикупљања хуманитарне помоћи. У координацији са Штабом цивилне заштите, у акцију су се укључили млади, чланови Црвеног крста, Српска православна црква, студенти и бројни волонтери. Прикупили су храну, средства за хигијену, дјечију храну и одјећу, која је испоручена грађанима Добоја. Вриједност пошиљке је око 50 хиљада марака. Друга пошиљка од шест тона намирница, средстава за чишћење и одјеће, уручена је грађанима Шековића.

У акцију су се укључили и произвођачи млијека, који су посредством мљекаре „Пађени“, даривали око 700 литара млијека.

У сарадњи са Општином, у акцију су се укључили и привредници Фоче. Акција је у току, а прикупља се оно што је поплављеним подручјима у овом периоду најпотребније.

По једну дневницу за поплављена подручја издвајају запослени у локалним колективима. То су већ урадили радници ШГ „Маглић“, учиниће то и запослени у Општинској управи, као и запослени у другим предузећима и установама.

Да се хуманост још једном показала у најљепшем свјетлу, свједоче и примјери из основних школа. Ученици Основне школе „Св.Сава“ су лијепу манифестацију, којом су испратили матуранте и показали дио свог стваралаштва, искористили да добровољним прилозима прикупе средства, како би помогли својим другарима у поплављенијм школама.

Подсјећамо да су се у акцију помоћи укључили и запослени у Клиничком центру, који су послали екипе за асанацију терена и здравствену заштиту становништва, а Општина је у Добој послала двије екипе ватрогасаца и цистерну, како би помогли чишћење града.

Ови и бројни други примјери хуманости свједоче да грађани Фоче памте хуманост која је у њихов град пристизала онда кад је била најпотребнија.

Акција се наставља.

Помозимо онима којима је помоћ неопходна!

Поделите: