Search
Close this search box.

Конференција беба у Фочи – 4.јула

Општина Фоча ће и ове године, уз подршку спонзора, а на иницијативу Министарства породице, омладине и спорта РС, организовати манифестацију „Конференција беба“, која ће се одржати у петак, 4.јула. на Градском тргу од 19 часова.

Право учешћа имају бебе до двије године старости, рођене у периоду од 4.јула 2012. до 1.јула 2014. године. Бебе преко двије године биће гости конференције „Беба-ветеран“.

„Најпородица“, породица са највише дјеце присутна на конференцији и што млађих годишта, биће награђана пригодном новчаном наградом.

Пријаве за учешће на манифестацији подноси се у шалтер сали општине Фоча, сваким радним даном у периоду од 7 до 15 часова. Уз пријаву је потребно донијети родни лист бебе.

Циљ манифестације је да упозна јавност о неповољној демографској слици у РС и проблему недовољног рађања и да подршка младим људима да планирају и оснивају своје породице.

Општина Фоча и ове године издваја средства за једнократну помоћ у износу од 1000 марака за породице које добију треће и свако сљедеће дијете, као и за новорођене у породицама у којима су родитељи незапослени.

У прошлој години издвојена су средства и за вантјелесну оплодњу у износу од 20.000 марака.

 

 

Поделите: