Search
Close this search box.

Извјештај са 18. редовне сједнице СО Фоча

На 18. редовној сједници СО Фоча одборници су расправљали о 28 тачака дневног реда.

У првом дијелу сједнице, већином гласова локални парламент је усвојио Извјештај о раду начелника општине Радисава Машића за 2013. годину. У свом Извјештају, Машић је као највеће резултате навео стабилизацију буџета, успостављање пуне сарадње са Владом РС и институцијама БиХ, те давање подстицаја у привреди и пољопривреди који су резултирали већим бројем запослених у нашој општини. Начелник је подсјетио да је у прошлој години, од инфраструктурних пројеката, изграђена сточна пијаца, те асфлатиран дио градских улица.

На сједници је усвојен и Извјештај о извршењу буџета општине за 2013. годину, у износу од 9.100.000 марака.

На сједници се расправљало и о настваку градње Студентског дома, те адаптацији зграде за Православни богословски факултет, а у свом образложењу начелник општине је одборнике упознао да је Предсједништво БиХ дало сагласност на кредитно задужење Владе РС за осавремењивање Универзитета у Источном Сарајеву, гдје су и средства за поменуте пројекте у Фочи.

У наставку сједнице разматране су информације о раду Комуналног предузећа „Комуналац“ и Предузећа за водовод и канализацију „Извор“, те о раду Општинске организације Црвеног крста. Одборници су до краја сједнице расправљали и о стању у привреду у нашој општини, о стању запослености и броју радника који раде „на црно“, те о стању у занатско-предузетничкој дјелатности.

Пред сам крај сједнице замјеник начелника општине Фоча, Раденка Срндовић упознала је локалну скупштину са активностима које је општина Фоча водила у вријеме ванредног стања у Републици Српској, те о помоћи која је упућена за поплављене општине. Још једном је истакнуто да су грађани Фоче, рафтери и чланови СК „Волф“ дали велики допринос помажући становништву које су задесиле поплаве, те на много начина показали хуманост у тим тешким данима.

Поделите: