Search
Close this search box.

ДАНИ БОРОВНИЦЕ – 2014

На Доњим барама у Националном парку „Сутјеска“ у недјељу је одржана седма по реду манифестација „Дани боровнице“ која је постала традиционалан и препознатљив туристички догађај. По већ устаљеном распореду догађа се у првој седмици мјесеца августа и везана је за акцију планинара „Језера Зеленгоре“.
У оквиру манифестације, поред брања боровница и љекобиља организована је и посјета видиковцу Борић, након чега је за све учеснике припремљен традиционални ручак. Берачима боровнице и рекреативцима из Фоче придружили су се и планинари – учесници похода „Језера Зеленгоре“ који организује ПД „Зеленгора који су том приликом обишли шест језера. Била је то прилика за дружење, размјену искустава и утисака о природним љепотама једне од најљепших планина динарског система, као и цјелокупног Националног парка „Сутјеска“. Партнер Туристичкој организацији општине Фоча у организацији манифестације био је Национални парк „Сутјеска“ који је поред водичке службе и објекта планинске куће обезбједио и пригодне поклоне (сувенире и монографије) за неколико учесника похода ,као и освјежење за учеснике. Манифестацији је присуствовала и помоћник министра просторног уређења, грађевинарства и екологије у Влади Републике Српске г-ђа Светлана Радусин.
Иако је у послијеподенвним часовима почела падати киша, није успјела да поквари укупну позитивну атмосферу, тако да су сви учесници отишли са Зеленгоре задовољни понијевши добре утиске са још једне манифестације у природи.

 

Поделите: