Search
Close this search box.

ДОДЈЕЉЕЊЕ НАГРАДЕ ЗА НАЈУРЕЂЕНИЈА ДВОРИШТА И ТЕРАСЕ

Најуређеније двориште у стамбеној згради на подручју града и приградских насеља у Фочи је двориште Заједнице етажних власника у Светосавској улици у насељу Доње Поље, којој је додјељена награда од 300 марака. Друго мјесто освојила је Заједница етажних власника зграде у Његошевој улици, док је треће припало становницима зграде у Крагујевачкој улици. Новчане награде за друго и треће мјесто износе 200 и 100 марака.

Прву награду за најуређеније двориште породичних стамбених објеката, подјелиле су Гордана Мастило и Васа Чанчар. Оне су добиле по 100 марака. Друго мјесто и 70 марака освојио је Драган Благојевић а треће и 50 марака Слађана Чечар.

Најуређенија тераса, по оцјени општинске комисије, је тераса куће Ковиљке Шеховац која је награђена са 100 марака. Друго мјесто у овој категорији  припало је Драгини Вуковић која је добила 70 марака а треће Нади Ћосовић која је награђена са 50 марака.

Предсједница Комисије за избор најуређенијег дворишта и терасе на подручју града и приградских насеља Љепосава Дјајић, каже да су стигле 22 пријаве, а да посао комисије, ове године,  није био нимало лаган.” Сваке године се јавља  већи број кандидата. Тешко је успоставити критеријуме и категорију, зато што некада преовладава укупан дојам, негдје има доста биљака а на појединим мјестима има доста уложеног труда и рада. Све то треба заједно узети у обзир, и на крају донијети праву одлуку”, каже Ђајићева.

Додјељена је и стимулативна награда, и то Дјечијем вртићу “Чика Јова Змај”. Ова установа је за уређење дворишта наградјена са 50 марака. Покровитељ и овогодишњег избора је начелник општине.

 

Поделите: