Search
Close this search box.

ОБИЉЕЖЕН ДАН ПОГИНУЛИХ И НЕСТАЛИХ

Дан погинулих и несталих Републике Српске – 15. септембар обиљежен је вечерас у Фочи полагањем цвијећа и прислуживањем свијећа код централног споменика српским жртвама отаџбинског рата, те пригодним програмом испред споменика.

Начелник општине Фоча Радисав Машић истакао је да није довољно само се сјећати историјских догађаја, већ је потребно сјећати се учесника тих судбоносних дешавања.  “Треба да се сјећамо свих наших хероја, свих битака кроз које су прошли и да то никад не заборавимо”, рекао је Машић.

Предсједник Општинске организације породица погинулих, несталих и заробљених бораца Милан Николић рекао је да Фочаци нису бранили само своју родну груду, већ су славу фочанске бригаде проносили широм Републике Српске.

Он је нагласио да се не смије дозволити да дјеца погинулих бораца остану незбринута, нити да се њихове породице осјећају запостављеним.

У отаџбинском рату у Фочи је погинуло 618 Срба, од којих 470 бораца и 148 цивила, а три борца се и даље воде као нестали. Међу цивилним жртвама је 61 жена и 13 дјеце

Поделите: