Search
Close this search box.

Шеф Мисије ОЕБС-а у БиХ Џонатан Мур посјетио Фочу

Нови шеф Мисије ОЕБС-а у БиХ Џонатан Мур разговарао је данас у Фочи са начелником општине Радисавом Машићем и његовим замјеником Раденком Срндовићем о привредној ситуацији у овој локалној заједници и предстојећим изборима.

Мур је похвалио добру сарадњу Фоче са сусједним општинама у БиХ, али и прекограничну сарадњу са општинама у Црној Гори.

Говорећи о предстојећим изборима, Мур је напоменуо да је улога ОЕБС-а прије двадесетак година била већа, али да је ова организација и даље покровитељ посматрачких мисија.  “Представници Канцеларије за демократске институције и људска права из Варшаве, њих око 300 посматрача, који ће под покровитељством ОЕБС-а посматрати изборе, већ су стигли у БиХ, гдје ће остати до краја октобра”, рекао је Мур.

Машић је изразио задовољство због чињенице да ће Канцеларија ОЕБС-а остати у Фочи, за разлику од неких других општина, у којима је морала бити угашена.

Он је информисао Мура да општина Фоча спремно дочекује опште изборе, те да се примјењују инструкције Централне изборне комисије БиХ.  “Формирали смо одговарајуће комисије у којима су искусни правници. Обезбиједили смо равноправност у представљању свих учесника избора и свима смо сугерисали да се понашају фер и коректно, да не употребљавају ријечи мржње, те да лијепе плакате на мјестима која смо за то одредили”, рекао је Машић.

 

Поделите: