Search
Close this search box.

ДОКТОРИ И МАГИСТРИ ДОБИЛИ ДИПЛОМЕ, НАЈБОЉИ СТУДЕНТ МЕДИЦИНСКОГ ФАКУЛТЕТА И ПОСАО

Обиљежавање 21. годишњице постојања Медицинског факултета, настављено је додјелом диплома свршеним студентима и магистрима.

На свечаности, која је одржана у Градском позоришту, дипломе о завршеном школовању добила су 36 доктора медицине, 43 доктора стоматологије, 16 дипломираних медицинара здравствене његе и седам магистара медицинских наука који су  ова звања стекли у посљедњој години.

Најбољи међу дипломцима је Миодраг Ковачевић из Рогатице са просјечном оцјеном 9,50, којем је декан Медицинског факултета у Фочи након уручења дипломе саопштио да је добио посао у Универзитетској болници Фоча.

-Студији као студији, протекли су брзо. Декан ми је саопштио да се сутра јавим на посао, тако да је и тај проблем ријешен, био сам шест мјесеци на бироу. Очекујем да и даље буде успјешан , бар приближно као студент-рекао је Ковачевић.

Магистар медицинских наука Раде Милетић, који као хирург ради Универзитетској болници наставно-научној бази факултета, каже да ће наставити даље усавршавање.

-Битна је даља едукација, ово ће ми значити за даље напредовање и стручно усавршавање-рекао је Милетић.

Декан Медицинског фалкултета у Фочи Милан Кулић пожелио је дипломцима и магистрима да буду снага и будућност РС.

-Када је у питању запошљавање немају проблема студенти Медицине, мањих потешкоћа у тражењу посла имају дипломци Стоматологије, али раде у приватној пракси. Скоро смо примили два свршена студента одсјека Стоматологије, дјецу палих бораца-рекао је Кулић.

Дипломирани доктори медицине, стоматологије и здравствене његе положили су Хипократову заклетву, пред својим професором Вељком Марићем.

На свечаности су награђени и најбољи студенти Факултета на четири студијска програма, међу којима је и студент Раде Ђевић који је истакао да што прије жели да се запосли у Фочи и на тај начин остане у свом граду.

Поделите: