Search
Close this search box.

ПРОЈЕКАТ ОДРЖИВИ ПРЕКОГРАНИЧНИ РАЗВОЈ ОПШТИНА ФОЧА И ПЛУЖИНЕ: ОДРЖАНЕ КАМПАЊЕ О ЗАШТИТИ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ И ПОДИЗАЊА ЕКОЛОШКЕ СВИЈЕСТИ

У склопу пројекта “Одрживи прекогранични развој општина Фоча и Плужине“, Општина Фоча  организовала је  данас школску кампању о заштити животне средине у подручној  школи Брод на Дрини, као и јавну кампању у циљу подизања еколошке свијести ученика и грађана Фоче испред централне Основне школе „Веселин Маслеша“.

 У склопу кампање у подручној школи Брод на Дрини ученици су сређивали школско двориште, уређивали травњаке, фарбали ограду и клупе, док су на јавној еколошкој кампањи дистибуирали промотивни материјал са слоганима о потреби заштите животне средине.

 Захваљујући овим кампањама ученици ће стеченим знањем и искуством утицати на очување њиховог природног окружења и бити примјер осталима како се треба односити према животној средини.

 Пројекат “Одрживи прекогранични развој општина Фоча и Плужине” финансира Европска унија, кроз  ИПА фондове, у оквиру Прекограничног програма Босна и Херцеговина-Црна Гора.

 Укупна вриједност овог пројекта је 376.040 Еура,аспроводе  га општине Фоча и Плужине у партнерству са Туристичким организацијама ових локалних заједница.

 Пројектне активности које у БиХ спроводи Општина Фоча као корисник грант средстава, финансира Европска унија у износу од 152.988 еура.

Поделите: