Search
Close this search box.

САРАДЊА ФОЧЕ И ХЕРЦЕГ НОВОГ

Начелник општине Фоча Радисав Машић и предсједник Скупштине општине Фоча Радојица Млађеновић присуствовали су, на позив руководства општине Херцег Нови, обиљежавању Дана ослобођења ове црногорске општине, који је уједно и Дан Града.

Машић и Млађеновић су том приликом разговарали са руководством херцегновске општине о интензивирању сарадње ове двије локалне заједнице.

-Ми сарадњу са Херцег Новим његујемо од прошле године, настојимо да је унаприједимо и интензивирамо у области туризма, културе и спорта. Наше интересовање  је да туристе који дођу у Херцег Нови привучемо и на наше дестинације, првенствено Национални парк „Сутјеска“ и рафтинг.У Херцег Новом дјелује једно од најактивнијих Општинских Одбора СПКД „Просвјета“ који имају интерес да виде наш фолклор и све оно што ми стварамо овде у области културе-рекао је Машић.

Сарадња Фоче и Херцег Новог огледаће се и у области спорта, додаје Машић.

-Сарадња и у овој области ће се интензивирати, а у наредном периоду услиједиће посјете делегација Херцег Новог нашој општини-рекао је Машић.

Обиљежавању Дана Града у Херцег Новом присуствовали су предсједник Црне Горе Филип Вујановић, министри, представници Владе Црне Горе, амбасадори и конзули, одборници, вјерски великодостојници, представници и предсједници градова побратима и пријатеља ицрногорских и сусједних општина.

Руководство општине Херцег Нови подсјетило јена бројне датуме и догађаје из историје овога града од Твртка IКотроманића и оснивања града, преко Топаљске комунитади 1718. када су постављени темељи данашње савремене управе града, преко ослобођења од Аустро-Угарске, па до 28. октобра прије тачно 70 година када је ослобођен Херцег Нови.

Херцег Нови и данас представља једну од најпримамљивијих туристичких дестинација Медитерана. У њему живи око 33.000 становника у 39 насеља, на површини од 252 км2 и уз обалу дугу 105 км.

Поделите: