Search
Close this search box.

ОПШТИНА ИЗДВОЈИЛА 60 000 МАРАКА ЗА НАБАВКУ ОГРЕВА ЗА СОЦИЈАЛНЕ КАТЕГОРИЈЕ И НОВЧАНУ ПОМОЋ ПЕНЗИОНЕРИМА

 Општина Фоча и ове године издвојила је из буџета више од 30 000 марака за обезбјеђивање огрева социјално угроженим породицама. Уз сагласност Центра за социјални рад и на приједлоге предсједника Савјета мјесних заједница, по пет метара дрва добило је 76 домаћинстава.

 Начелник општине Фоча Радисав Машић каже да је општина испоштовала све захтјеве мјесних заједница и по њиховим списковима додијелила огрев.

 -Вриједност појединачног пакета од пет метара дрва за сваког корисника износи 400 марака,  а важно је да су дрва свима достављена прије првих сњегова. Ми настављамо са овом праксом и убудуће-каже Машић.

 Међу корисницима који су добили огрев је и честочлана породица Симовић. Мајка Зорица Симовић истиче да им је ова помоћ општине од вишеструког значаја.

 -Сама помисао да смо ми шесточлана породица у којој нико не ради, да имам болесно дијете, да нам треба за лијекове, говори о томе да нам је ова помоћ значајна и да ће нам много олакшати зиму-каже Симовићева.

 Осим дрва за најугроженије, општина Фоча издвојила је и 30 000 марака за једнократну помоћ у висини од 50 КМ за 600 пензионера. Списак приоритета за новчану помоћ за ову категорију израдило је општинско Удружење пензионера.

Поделите: