Search
Close this search box.

ПОВРАТНИЦИ ДОБИЛИ ПОЉОПРИВРЕДНЕ МАШИНЕ

Хуманитарна организација Хилфсверк Аустрија Интернационал подијелила је данас повратницима и расељеним лицима у општини Фоча 11 грантова помоћи, укупне вриједности 60.000 КМ.

Шест мотокултиватора, два пакета грађевинског материјала за градњу стајских објеката и по једна јуница, моторна пила и пластеник додијељени су повратницима у оквиру пројекта „Подршка трајним рјешењима ревидиране стратегије за проводјење Анекса VII Дејтонског мировног споразума” који финансирају Европска унија и УНХЦР.

Седмочлана породица Неђа Иконића, која живи у Бараковцу код Фоче, добила је моторну пилу. Неђо истиче да му је потребна додатна помоћ како би завршило кућу у којој тренутно живи са породицом.

Повратник из фочанског села Јелеч Хакија Кавазић каже да му је мотокултиватор који је добио од вишеструког значаја.

-До сада нисам добио никакву машину и ова помоћ ће ми добро доћи да могу да орем, да косим, а служиће и за друге радње у пољу-каже Кавазић.

У Хуманитарној организацији Хилфсверк Аустрија кажу да овај пројекат подразумијева стварање услова за одрживи повратак, кроз набавку средстава за самозапошљавање, градњу стамбених јединица, социјалну заштиту и правну помоћ,

-Додјељујемо корисницима оно за шта су се они изјаснили да им може донијети приходе-рекла је Гордана Подинић, члан ове хуманитарне организације.

Општина Фоча је једна од десет општина у БиХ у којима се у наредне три године проводи  пројекат , Подршка трајним рјешењима ревидиране стратегије за проводјење Анекса VII Дејтонског мировног споразума чија је укупна вриједност осам милиона марака. Активности на овом пројекту и даље се настављају на подручју општине Фоча.

Поделите: