Search
Close this search box.

САСТАНЦИ РУКОВОДСТВА ОПШТИНЕ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА САВЈЕТА МЈЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА

Недовољно асфалтираних улица, лоше снабдијевање водом, зачепљени канализациони систем, само су неки од проблема градских мјесних заједница о чијем рјешавању су заједно са руководством општине Фоча претходних дана разговарали представници Савјета шест градских мјесних заједница .

 Начелник општине Фоча Радисав Машић рекао је да су са члановима Савјета мјесних заједница размотрили шта је у претходном периоду урађено и да су заједно утврдили шта још недостаје како би становништво имало боље улове за живот.

 -У градским мјесним заједницама то је проблем асфалтирања улица, проблем снабдијевања водом у Доњем Пољу, затим проблеми одвода оборинских вода и канализације, проблеми око депоније у МЗ Рјечица које морамо заједнички рјешавати. На прољеће ћемо расписати тендер за почетак реконструкције водоводног система, и када уђемо у тај посао проблем водоснабдијевања града ријешићемо за наредних педесет година, што је највећа инвестиција у коју наша општина улази-рекао је Машић.

 Савјети фочанских мјесних заједница дужни су да, до 20. новембра, доставе општинским властима листу приоритета за наредну годину, како би извршна власт могла да их размотри и евентуално уврсти у план буџета.

 -Жеља нам је да до 20. новембра из свих мјесних заједница добијемо конкретне приједлоге њихових приоритета које би требало рјешавати у наредној години, а ми ћемо предвидјети средства за те намјене. Нико није у илузији да ћемо све проблеме ријешити, тога су свјесне и мјесне заједнице, али ћемо, као и до сада, да радимо у складу са њиховим захтјевима. Оно што нас је охрабрило јесте да су представници мјесних заједница задовољни шта је реализовано током ове године. Очекујемо да тако и наставимо и даље-рекао је Машић.

 Наредних дана руководство општине Фоча наставиће разговоре са представницима сеоских мјесних заједница и утврдити и нихове приоритете за наредну годину.

Поделите: