Search
Close this search box.

УЧЕНИЦИ ЧЕТВРТОГ РАЗРЕДА ЕКОНОМСКЕ ШКОЛЕ У ОКВИРУ ПРАКТИЧНЕ НАСТАВЕ ПОСЈЕТИЛИ ОПШТИНУ

Ученици четвртог разреда Економске школе у Фочи у оквиру практичне наставе посјетили су данас начелника општине Фоча Радисава Машића и упознали се са радом првог човјека општине, општинских одјељења и установа, те пројектима и инвестицијама које су у току и у плану за наредни период на подручју општине.

 Начелник општине Фоча Радисав Машић каже да је циљ ове посјете да се ученици Економске школе упознају са радом Административне службе и стекну знања која ће им користити у будућности или при одабиру будућих занимања.

 -Жељели су да у оквиру практичне наставе виде како општина функционише, локална власт, и да се упознају са радом начелника. Врло је пријатно било разговарати са њима, јер то су млади људи жељни знања. Радујем се сваком сусрету са ђацима и волим да их упознајем са оним што ће сутра бити њихове обавезе, јер све ово што овде радимо, радимо због оних који ће сутра доћи-каже Машић.

 Ученици кажу да их је највише интересовало како ради начелник, општинска одјељења и установе, те како доћи до стипендија које су им, како кажу, важне за даљи наставак школовања и усавршавање.

 -Сазнали смо који су планови општине, стипендијама које ће бити додијељене ученицима и студентима. Начелник нас је угодно дочекао, упознао о свему, ми се надамо да ће локална власт успејти у свему што је пред себе поставила, а да ћемо ми млади имати перспективу у овом граду-каже ученица Маријана Радовић.

 Како би будући економисти, али и и сви средњошколци, стекли што више практичних знања и били у току са дешавањима у локалној заједници, овакве посјете постале су пракса извршне власти .

Поделите: