УРЕЂИВАЊЕ ДРВОРЕДА У УЛИЦАМА У ЦЕНТРУ ГРАДА

У Фочи је у току уређивање дрвореда у улицама у центру града. Након дјечијег парка у Доњем Пољу, на ред је дошла Његошева улица у којој је прије почетка зиме и снијежних падавина потребно окресати 15 стабала.

Према налогу Општинског одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове, радове изводе припадници Територијалне ватрогасне јединице, радници “Комуналца” и Општине.

Шеф  Одсјека Цивилне заштите Чедо Зеловић каже да се прије свега уређују стабла која представљају опасност за становништво и материјална добра.

 -У дјечијем парку смо уредили двије велике тополе и три стабла на паркингу поред парка. Велики проблем нам представљају возила паркирана на улицама, али имамо несебичну помоћ Станице јавне безбједности Фоча и надамо се да нећемо имати проблема- рекао је Зеловић.

За одржавање дрвореда у Фочи задужена је заједничка комисија општинског Одјељење за просторно уређење и стамбено-комуналне послове, Комуналног предузећа “Комуналац” и Шумског газдинства “Маглић”, чији стручњаци одређују на који начин се врши окресивање крошњи.

Подели

Наши пријатељи

Translate »