Search
Close this search box.

ЗА ЗИМСКО ОДРЖАВАЊЕ ПУТЕВА 50 000 МАРАКА

Општина Фоча издвојила је 50.000 КМ из буџета за зимско одржавање путева у овој години. Новца, како кажу општинари, неће недостајати, а приоритети су градске саобраћајнице, тротоари, затим локални правци и некатегорисани путеви.

У општини кажу да је у току тендерска процедура за избор извођача радова који ће до краја зимске сезоне радити по приоритетима и у складу са временским условима.

-Тендер је расписан, зимско одржавање подијељено је на осам лотова, тако што смо пружили прилику да више извођача може да конкурише и да добију послове одржавања. Нама је увијек у интересу да је што више извођача укључено у зимско одржавање, тако је било и прошле године када смо имали четири извођача који су радили ове послове, а са овом праксом настављамо и даље-каже Бранка Саламадија, начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове општине Фоча.

Саламадија додаје да је општина спремна за зимско одржавање путева, а новца има довољно за ову годину.

-Од 50 000 марака колико је за ове намјене превиђено за ову годину, у јануару, фебруару и марту потрошена је једна петина укупних средстава, односно око 8 500 марака, захваљујући томе што није било сњежних падавина. Остатак новца планиран је до 31. децембра ове године. Ми тендер расписујемо за сезону, а средства се планирају за буџетску годину-рекла је Саламадија.

Чим се заврши тендерска процедура, извођачи радова потписаће уговоре и у складу са временским приликама почеће са радовима.

На одржавању магистралних и регионалних путева на подручју општине Фоча радиће предузеће „Србињепутеви“. У овом предузећу су потврдили да су већ спремни за зиму и да располажу довољним бројем људи, механизације и потребном количином соли и абразивног материјала.

Поделите: