Search
Close this search box.

ИЗЛОЖБА „СЛИКАРСКОГ УРАНКА“ ИЗ ПОДГОРИЦЕ

Изложба слика чланова подгоричког Удружења “Сликарски уранак” на којој посјетиоци могу погледати 39 радова од исто толико аутора отворена је у галерији Центра за културу и информисање.

 Отварајући изложбу, начелник општине Фоча Радисав Машић истакао је да је ријеч о веома специфичном удружењу чији су чланови велики ентузијасти који овакве турнеје организују о свом трошку.

-Управо то је снага овог удружења, што их је објединила љубав према сликарству и ово је идеја коју треба поздравити и његовати гдје год је то могуће-рекао је Машић и најавио могућност сарадње фочанских и подгоричких сликара.

 Предсједник Удружења, академски сликар Драгољуб Брајовић истиче да “Сликарски уранак” постоји 21 годину и да окупља више од 400 чланова – сликара, књижевника и публициста, музичара, научника и других стваралаца којима је заједничка љубав према умјетности.

-Наши чланови су са простора цијеле бивше Југославије, али и са свих континената, а најактивнији смо ми из Подгорице. Међу сликарима, највише је аматера изразито посвећених умјетности, а има и нас који смо школовани умјетници-рекао је Брајовић.

Замјеник предсједника Удружења Весна Оборина, која је по занимању љекар, осим сликања, бави се и писањем поезије.

-На овој изложби настојали смо да прикажемо прије свега пејзаже који ће показати љепоте Црне Горе, онако како је ми видимо-рекла је Оборина.

Директор фочанског Центра за културу и информисање Владимир Пантовић нагласио је да је посебност изложбе то што је заступљен велики број аутора.

 -Надамо се да је ово само почетак лијепе и плодоносне сарадње са Удружењем `Сликарски уранак`-рекао је Пантовић.

Изложба у галерији Центра за културу и информисање биће отворена седам дана.

Поделите: